Десислава Иванчева пристигна в затвора в Сливен. Бившата кметица на столичния

...
Десислава Иванчева пристигна в затвора в Сливен. Бившата кметица на столичния
Коментари Харесай

Десислава Иванчева от затвора зове: Хора, помагайте!

Десислава Иванчева дойде в пандиза в Сливен. Бившата кметица на столичния регион " Младост " е наказана дефинитивно на 6 години затвор за корупция.



Тя е поискала и получила рушвет в размер на 75 000 евро.



Нейната заместничка Биляна Петрова ще лежи в пандиза 5 години, а Петко Дюлгеров 4 години.

Решението на висшите съдии е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров бяха арестувани в центъра на София на 17 април 2018 година като от автомобила, в който пътуваха двете дами, бяха конфискувани авансово белязани банкноти от евро, дадени от изнудвания строителен бизнесмен Александър Ваклин.

Като кмет и заместител кмет на " Младост " Иванчева и Петрова бяха упрекнати, че са принудили Ваклин да им даде рушвет в подмяна на издаването на строително позволение. Ролята на Петко Дюлгеров, който в предишното също е бил кмет на регион " Младост ", е била на медиатор.

Разследването беше едно от първите, които Специализираната прокуратура организира по линия на противодействието на корупцията взаимно с КПКОНПИ. По това време началник на спецобвинението беше актуалният основен прокурор Иван Гешев.

 При идването си в пандиза Иванчева прикани хората за помощ. 

" Хора, помагайте! Който с каквото може! Запитайте се дали може върху отчет на Антон Славчев да се образува без сигнал наказателно дело. "

" Изпратете целувки на дребния ми наследник. Много ми липсва ", добави още тя.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР